Kurt Nielsen                    

Kurt er fra 1913 og en meget velholdt cricket og klubmand i FREM.

Var i flere år med i FREM´s bestyrelse og formand for cricket i klubben. Spillede 109 kampe for FREM i cricket, scorede 1329 point, tog 56 gærde for 879 point. Stoppede med at spille cricket ca. 1956.

Han øvede en uhyre stor indsats inden for cricket og, for at citere D.B.U`s tidligere generalsekretær, Erik Hylstrup, var cricketsporten, uden Kurt Nielsens ildhu, stædige tro på sagen og høje idealisme mål, aldrig kommet ud af det dødvande som sporten var i. Han var manden, der indså det livsnødvendige i at give cricket en saltvandsindsprøjtning og komme ud af samarbejdet med D.B.U. og stifte sit Dansk Cricket forbund.

I 1936 kom Kurt i bestyrelsen for Dansk Cricket Ring, som i 1928 var blevet stiftet for at tage sådanne opgaver op, som rettelig burde være løst af D.B.U. Kurt Nielsen forblev i Dansk Cricket Rings bestyrelse indtil 1950, på hvilket tidspunkt han begyndte at arbejde på en selvstændig union, som ville gøre D.C.R. overflødig. I juni 1948 blev Kurt formand for K.B.U. og i 1950 blev han den dynamiske kraft i et udvalg, der skulle undersøge det betimelige i at give cricketsporten en mere selvstændig stilling, eventuelt ved at danne et selvstændigt forbund.

I denne forbindelse rejste Kurt Nielsen landet rundt for at propagandere, men mødte en del modstand, blandt andet fra Dansk Cricket Ring, der ikke var overbevist om, at man kunne klare sig økonomisk, uden D.B.U.; men den virkelige modstand kom fra de jyske klubber, som havde det godt under J.B.U. Det var indførelsen af Tipstjenesten, der gav D.I.F. muligheden for at yde fast årlig tilskud til specialforbundene, og som gjorde det muligt at tænke på at realisere et selvstændigt forbund. 

Der blev sendt indbydelse til 42 klubber til stiftende generalforsamling i Odense den 15. februar 1953,  31 klubber sendte repræsentanter. Forbundet blev vedtaget med 19 stemmer mod 11; een stemme var blank. Kurt Nielsen blev valgt til formand i Dansk Cricket Forbund, en stilling han beholdt til 1972, bortset for et enkelt års afbrydelse. Ved sin aftrædelse blev han kåret til D.C.F.` s foreløbig eneste æredes præsident. 
For sin indsats inden for såvel fodbold som cricket modtog Kurt i 1953 Dansk Idrætsforbunds højeste udmærkelse "D.I.F.`s æres tegn". 

Kurt Nielsen fik gennem årene mange oversøiske kontakter og repræsenterede Danmark ved International Konference møder. For sin indsats inden for cricket blev han udnævnt til livsvarigt æresmedlem af Maylebone Cricket Club (M.C.C.), London.

Sidste Nyt

!! NYE SPÆNDENDE OPDATERINGER !

_______________________________________________________________________

???? Vidste du at 813 Medlemmer har spillet på Frem´s Førstehold

 Hvis du ønsker at se hvem ? kan du trykke på  nedenstående link 

"Steen Bjerre Statistik" 
 

Her finder du alle oplysninger om spillerne såsom navn, fødselsdag, antal kampe. og billede
____________________________________________________________________________________________________________

"Historisk Arkiv" har nu fået sin egen  "YouTube"  kanal og der vil i fremover finde alle  Frems Relaterede Videoer

Tryk på nedenstående link 
for at se alle vore videoer
"Historisk Akiv Video Kanal" 


_____________________________________________________________________________________________________________
Alle Frem´s 125 stk. eksisterende medlems blade fra 1945 til 2012 ligger nu på Hjemmesiden

Tryk på nedenstående link for at se alle vores medlemsblade

"Medlemsblade" 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Støt Vores Sponsorer - De støtter os

Vedr. Billed Galleriet

Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående. 
Du  kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________  
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside