Hall of Fame 2014
Pauli Jørgensen
Danmark har haft nogle spillere, som befolkningen var på fornavn, efternavn eller kælenavn med af den enkle grund, at de lavede mål. De var folkeeje. Der blev ikke sagt Poul Nielsen eller Sophus Nielsen, Carl Hansen eller Pauli Jørgensen, Harald Nielsen eller Ole Madsen, Jens Peder Hansen eller Henning Enoksen, Allan Simonsen eller Preben Elkjær. Nej, det var Tist, Krølben, Skoma’r, Pauli, Harald, Ole, Jens Petter, Enoksen, Allan og Elkjær. 

Pauli Jørgensen skrev i 1944 sin selvbiografi med titlen ’Skyd – Pauli’, affødt af det råb, der gjaldede fra alle struber i Idrætsparken, når han var i nærheden af modstandernes mål. Den hjulbenede Pauli Jørgensen havde blik for spillets udvikling. Han var en fremragende dribler, stærk i nærkamp og trods sin ringe højde imponerende god i luften. Men det var med sine kanonskud med både højre og venstre ben fra alle vinkler, han lavede de fleste af sine mål: 44 i 47 landskampe fra 1925 til 1939 og 288 i 297 kampe for Boldklubben Frem, som han hjalp til at vinde det danske mesterskab fire gange, hvorefter han i en periode var sportsjournalist på det kommunistiske dagblad Land og Folk.

”I 1930 var han vel nok Europas bedste centerforward” skrev Knud Lundberg i sin fire-binds krønike ’Dansk Fodbold’ i anledning af DBU’s 100 års jubilæum. ”Han er den populæreste fodboldspiller, vi har haft, selv om han ikke havde TV til at formidle populariteten.”

Da Danmarks Idrætsforbund i 1946 fyldte 50, modtog Pauli Jørgensen en medalje som den spiller, der havde haft størst betydning for dansk fodbold. Samme år tildelte Frem ham sin guldnål. ”Han var det, vi i dag kalder en mega-stjerne” erindrer Bendt Werge, nu 88 år og medlem af Frem siden 1932. Sønnen Carsten, nu kommentator på TV 3 Sport, har også oplevet Pauli, der indskrev sig i Guinness Rekordbog, da han som 80-årig var verdens ældste aktive fodboldspiller: ”Det var imponerende at se hvordan han stadig behandlede bolden. Respekten for ham var enorm. Jeg husker, vi som drenge bukkede dybt hver gang, vi mødte ham.”  

Pauli Jørgensen var den ene af seks debutanter på landsholdet den 27. september 1925 mod Finland i Aarhus Idrætspark; den første landskamp i provinsen nogensinde. DBU så bort fra spillere i AB, B 93, B 1903 og KFUM, eftersom de samme dag var optaget af semifinaler i KBU’s pokalturnering. Danmark var bagud 3-1 til midt i 2. halvleg, men så scorede Pauli to gange og sikrede uafgjort. ”Pauli, Pauli, Pauli, du er ikke tovlig” lød det begejstret fra de 8.000 tilskuere. 

Optaget i Fodboldens Hall of Fame i 2014

Født 4. december 1905 på Frederiksberg • Død 20. oktober 1993
Klubber: B 1908 • Fix • Boldklubben Frem
47 landskampe • 44 mål (1925-39)
 Sidste Nyt

!! NYE OPDATERINGER !!
_______________________________________________________________

Cricket


Al Statistik fra 1886 til 2020 
Tryk på linket Cricket i topmenuen og derefter på

Statistik 1886 - 2020

______________________________________________________________________________

Fodbold

Nye opdatteringer

Jubilæums Skrift 1936 - 1941

Jubilæums Kkrift 1946

Jubilæums Skrift 1961

Tryk på linkene Jubilæusskrift  i Fodbold menuen
___________________________________________________________________________
23 år af Frem´s Gamle medlems blade ligger nu inde på "Historisk Arkiv" 
I disse medlems blade kan du læse alt om "Frem´s" historie 

Tryk på linket Medlemsblade i Fodbold menuen 
____________________________________________________________

Historisk Arkiv har fået sin egen  "You Tube"  kanal og der vil i fremover finde vores Videoer

Tryk på  BILLED GALLERIER  i Topmenuen og derefter på Video

_____________________________________________________________________________
 

Støt Vores Sponsorer - De støtter os

Vedr. Billed Galleriet

Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående. 
Du  kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________  
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside