BOLDKLUBBEN "FREM" UDEN FORTID INGEN FREMTID
I jubilæumsskrift 1961 skriver Louis Willadsen. (I Uddrag).
Fælled, hvor er du henne, du er slet ikke til at kende. Der hvor der før var ballade og spark, ligger den skønneste Fælledpark. Græsset så blødt som en pude, hvor der var dejligt derude".
Var Fælleden ikke den ideelle spilleplads for cricket, så er der ingen tvivl om, at man befandt sig godt derude på den store plads, hvor der var lys og frisk luft i rigelig mængde. Hver klub fik indarbejdet sin egen spilleplads, og der bestod en gensidig respekt for ejendomsretten til det uden afgift erhvervede stykke jord.
Når en sommeraften de mange klubber trænede spredt ud over det store areal, afgav Fælleden et festligt skue.
Vore første medlemmer var mere for cricket end for fodbold, vore venner fra K.B., som var langt dygtigere i alle spillets faser, de var ikke bange for at give os instruktion.
Man kaste endnu underarms bolde, men efter få år, fik vi to nye medlemmer: John Hughes, der havde lært at spille cricket i England, og Sam Sykes, disse indførte i virkeligheden en ny æra i dansk cricket: overarms bowling. De kendte alle variationer og finesser inden for kastning, og med Hughes på holdet vandt vi turneringen i 1894.
Efterhånden fik vi mange ypperlige spillere, som var jævnbyrdige med datidens førsteholdsspillere: Chr. og Harald Knauer, Ørsted, Vilh. Petersen og Zander var særdeles gode folk, men over den ragede Axel Andersen (Byrval), fremragende ved gærdet og i marken, han var vor kaptajn i perioden 1891-1901, på hvilken post han ved side udmærkede egenskaber virkede belærende, som få andre.
Året 1901 bød på en ret enestående begivenhed i dansk cricket liv, da det vist er eneste gang, at en dansk klub alene har indbudt et udenlandsk hold til cricketmatch.
Den 18. august spillede vi på B93's nye bane en kamp mod ”Preussen” fra Berlin.
Vi vandt kampen med 9 stående gærde; de scorede 46 og 47, vi 82 og 31 for 1.
Louis Østrup tog i deres første innings 7 gærde.
På dette tidspunkt havde begge to djævlekastere forladt os, men fik afløsning af andre gode folk som brødrene Niels, Ove og Alfred Nielsen, og den fortrinlige wicket-keeper Emil From, brødrene Edwin og George Gilfeldt. Som kaster blev Østrup af uvurderlig betydning for klubben i tiden 1897 til 1912.
Dr. Brummersted (B 93.) skriver bl.a.: "Den akkuratesse, der altid har kendetegnet Østrup, viser sig også i hans kastning". Et referat af en anden ekspert Dr. Meincke lyder:
"I Frem er Østrup en mand, der kaster en vel indstuderet næste videnskabelig bold".
De to brødre Gilfeldt hører også til de store navne i klubbens historie. Edwin både godt gærde og god kaster. George god ved gærdet og i marken. På et tidspunkt holdt de to rekorden for første gærde med 129 points.
Brødrene Sophus og Hans Hansen havde vi i mange år, og lige så trofaste var Marius Andersen og Carl Mertins. Af gode kastere havde vi i en periode Hjalmar Christensen og Ole Larsen som kom fra "Olympia".
Det skal ikke skjules, at der på mange generalforsamlinger gik diskussion om at fortsætte eller ophøre med cricket, af den eneste grund, at fodboldspillerne svigtede, men der var altid ivrige crickettilhængere.
Fra de senere år, skal nævnes Kaj Hansen, der var en god kaster, Georg Rasmussen, en endnu bedre kaster og efterhånden et godt gærde, endvidere Henry Olsen - kaster og gærdespiller og sidst men ikke mindst Leif Nielsen, som altid skal nævnes, når talen drejer sig om de allerbedste, af klubbens cricketspillere gennem årene.
_________________________________________________________________________________________
Skrevet 1961Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående.
Du kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside