Velkommen til Boldklubben "FREM´S" Historiske Arkiv

En ægte Fremmer har sagt farvel

Han nåede at være medlem af Boldklubben Frem i mere end 80 år.

Bendt Werge, en af historiens mest inkarnerede Fremmere, sov stille ind torsdag formiddag.

Et langt og fantastisk fodbold-liv fik en ende, da ”den Robuste” under rolige forhold og i selskab med den nærmeste familie fik fred.

Bendt Werge blev, for at være helt præcis, meldt ind i Frem den 1. Januar 1935.

Med en opvækst klods op ad Bavnehøjhallen var det naturligt, at Bendt begyndte at spille fodbold i den succesrige arbejderklub, og dermed er han formentlig dét medlem der har været med flest år i Frem´s  129-årige historie.

Det var en af grundene til, at Bendt Werge for godt fem år siden blev hædret af UEFA, da han modtog en personlig vimpel fra UEFAs præsident, Michel Platini.

Udover at Bendt Werge selv elskede at spille fodbold, og var en teknisk stærk højre fløj, var han også i en lang årrække fra 1960erne  og fremefter en højt respekteret og populær næstformand i klubben. Bendt Werge bidrog med visionær tankegang, og var desuden kendt som manden der forfattede fantastiske tekster til diverse af de klubsange, der fortsat bruges ved festlige lejligheder. Sange, som han med sin store musikalitet nærmest insisterede på, at han selv skulle synge for på.

Derudover var han trofast gæst ved 1. Holdets kampe i både de gode perioder – men også i de tider, hvor der for alvor var brug for medlemmernes opbakning.

Desuden var han aldrig bange for selv at støtte med store pengebeløb, når der var brug for saltvandsindsprøjtninger. Penge, som Bendt Werge tjente som succesrig og selvstændig erhvervsdrivende inden for pengeskabs branchen.

Bendt Werge var de sidste par år at sit 89-årige liv ramt af sygdommen alzheimers, men selv til allersidst spurgte han altid til, hvordan Frem´s divisionshold havde klaret sig, og familien har aldrig været i tvivl om, at var der noget der aldrig forsvandt, så var det kærligheden til Boldklubben Frem.

 

Bendt  Werge bisættes fra Frederiksberg Kirke torsdag den 12. Februar kl 11:30. Efter bisættelsen vil der være en lille og uformel reception for venner af Werge - i Boldklubben Frems lokalet, naturligvis :)

 

Carsten Werge

 

Bestyrelsens mindeord for Bent Werge: Et klubkoryfæ er gået bort

Bendt Werge blev medlem af Boldklubben Frem i 1935. Han har betydet alverden for klubben. Nu er han her ikke længere.

Holdleder, næstformand i klubben, flittig skribent i medlemsbladet og forfatter til klubsangen, der stadig synges til hver eneste kamp. Blandt meget andet. "Den robuste" nåede vidt omkring i virket for klubben, han var fremmer ind til benet og til det sidste stod der ”Bendt Werge – Frem” over stampladsen på Prætoria på Frederiksberg.

Han fik Frems guldnål i 1975, DBU’s sølvnål i 1986 på Frems 100-års fødselsdag og han nåede at modtage klubbens hæderstegn for 75 års medlemskab i 2010. Han blev endda hædret personligt af UEFA’s formand Michael Platini for arbejdet for fodbolden og for det lange og loyale klubmedlemskab, da han fyldte 85 år. Det er de færreste forundt.

Bendt Werge repræsenterede også klubben udadtil på fornemmeste vis bl.a. som næstformand i det daværende DBU København, KBU, fra 1985-1990. Også her modtog han hæder i form af KBU's guldnål.

Det er et langt klub liv – lige fra dreng og til mand – der er forbi. Det er en sand klubkammerat, der er gået bort. Han syntes tilvirket på en anden fabrik, og det er tvivlsomt, om folk af den støbning overhovedet laves i dag.

Bendt Werge blev medlem af Boldklubben Frem i 1935. Han har betydet alverden for klubben. Nu er han her ikke længere.

Æret være Bendt Werges minde.

Bestyrelsen i BK Frem, februar

 

 

Sidste Nyt

NYE

SPÆNDEENDE 

OPDATERINGER
                                       

NYHED !!

Hele "FREMS" Historie i form af 265 Medlemsblade (ca. 5000 sider ) ligger nu på Hjemmesiden

Og som noget nyt er der nu billeder af alle forsider så det er nemmere at orienterer sig

Tryk på nedenstående link og gå ind og se alle medlemsbladene

"Medlemsblade" 
______________________________________________________________________________________________________________

"Historisk Arkiv" har nu fået sin egen  "YouTube" Video  kanal og der vil i fremover finde alle  Frems Relaterede Videoer

Tryk på nedenstående link 
for at se alle vore videoer
"Historisk Akiv Video Kanal" 
___________________________________________________________________________________________________________

Nyhed!!

Alle vores Jubilæumsbøger er nu blevet indbundet og kan Lånes hos Arbejdermuseet Bibliotek
Rømersgade 22 1362 Kbh. K -
Tlf: 33 93 25 75 
 

Støt Vores Sponsorer - De støtter os

 • Valby Tandlægeklinik
  Valby Tandlægeklinik
 • Cafè Ellebo
  Cafè Ellebo
 • Allan Mylius
  Allan Mylius
 • Støvsugerbanden
  Støvsugerbanden
 • Drinx.dk

Vedr. Billed Galleriet

Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående. 
Du  kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________  
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside