Velkommen til Boldklubben "FREM´S" Historiske Arkiv

 Nekrolog Kurt Nielsen

af D.G. Steptoe:

Kurt Nielsen døde den 26 marts 1992 i en alder af 79 år. Han øvede en uhyre stor indsats inden for cricket og, for at citere D.B. U`s tidligere generalsekretær, Erik Hylstrup, var cricketsporten, uden Kurt Nielsens ildhu, stædige tro på sagen og høje idealisme mål, aldrig kommet ud af det dødvande. Han var manden, der indså det livsnødvendige i at give cricket en saltvandsindsprøjtning, som kunne gøre det, og som gjorde det. 

I 1936 kom Kurt i bestyrelsen for Dansk Cricket Ring, som i 1928 var blevet stiftet for at tage sådanne opgaver op, som rettelig burde være løst af D.B.U., og som i 1930 udgav bladet "Kricket", der stadig eksisterer under navnet Cricket. Kurt Nielsen forblev i Dansk Cricket Rings bestyrelse indtil 1950, på hvilket tidspunkt han begyndte at arbejde på en selvstændig union, som ville gøre D.C.R. overflødig. 
I juni 1948 blev Kurt formand for K.B.U. og i 1950 blev han den dynamiske kraft i et udvalg, der skulle undersøge det betimelige i at give cricketsporten en mere selvstændig stilling, eventuelt ved at danne et selvstændigt forbund. 

I denne forbindelse rejste Kurt Nielsen landet rundt for at propagandere, men mødte en del modstand, blandt andet fra Dansk Cricket Ring, der ikke var overbevist om, at man kunne klare sig økonomisk, uden D.B.U.; men den virkelige modstand kom fra de jyske klubber, som havde det godt under J.B.U. Det var indførelsen af Tipstjenesten, der gav D.I.F. muligheden for at yde fast årlig tilskud til specialforbundene, og som gjorde det muligt at tænke på at realisere et selvstændigt forbund. 

Der blev sendt indbydelse til 42 klubber til stiftende generalforsamling i Odense den 15. februar 1953, 31 klubber sendte repræsentanter. Forbundet blev vedtaget med 19 stemmer mod 11; een stemme var blank. 

Kurt Nielsen blev valgt til formand i Dansk Cricket Forbund, en stilling han beholdt 
til 1972, bortset for et enkelt års afbrydelse. Ved sin aftrædelse blev han kåret til D.C.F.` s foreløbig eneste æredes præsident. 
For sin indsats inden for såvel fodbold som cricket modtog Kurt i 1953 Dansk Idrætsforbunds højeste udmærkelse "D.I.F.`s æres tegn". 

Kurt Nielsen fik gennem årene mange oversøiske kontakter og repræsenterede Danmark ved International Konference møder. For sin indsats inden for cricket blev han udnævnt til livsvarigt æresmedlem af Maylebone Cricket Club (M.C.C.), London.

Kurt optrådte også som dommer, således i kampen mellem AB og Oxford University i 1954, da Colin Cowdrey kom ind som 5. mand for at modtage bold fra Carl Larsen. På første bold appellerede kasteren for "ben for", men fik ikke ude af Kurt, spillet gik videre og Cowdry scorede 96 points, inden Martens kastede ham ud. Da han senere blev spurgt om kendelsen, skal Kurt have svaret, at de talrige tilskuere ikke var kommet for at se Carl Larsen tage gærde, men for at se Cowdreys gærdespil. 

Kurt Nielsens oprigtige idealisme og kærlighed til cricketspillet var drivkraften i Dansk Cricket Forbund i mange år, hvor han på forbilledlig vis forstod at organisere forbundet og sikre det et sundt økonomisk grundlag ved kolossal, opslidende arbejdsindsats. Kurt Nielsens indsats placerer ham højt i rækken af dansk crickets store navne. Æret være hans minde.

 

Sidste Nyt

NYE

SPÆNDEENDE 

OPDATERINGER
                                       

NYHED !!

Hele "FREMS" Historie i form af 265 Medlemsblade (ca. 5000 sider ) ligger nu på Hjemmesiden

Og som noget nyt er der nu billeder af alle forsider så det er nemmere at orienterer sig

Tryk på nedenstående link og gå ind og se alle medlemsbladene

"Medlemsblade" 
______________________________________________________________________________________________________________

"Historisk Arkiv" har nu fået sin egen  "YouTube" Video  kanal og der vil i fremover finde alle  Frems Relaterede Videoer

Tryk på nedenstående link 
for at se alle vore videoer
"Historisk Akiv Video Kanal" 
___________________________________________________________________________________________________________

Nyhed!!

Alle vores Jubilæumsbøger er nu blevet indbundet og kan Lånes hos Arbejdermuseet Bibliotek
Rømersgade 22 1362 Kbh. K -
Tlf: 33 93 25 75 
 

Støt Vores Sponsorer - De støtter os

 • Drinx.dk
 • Allan Mylius
  Allan Mylius
 • Støvsugerbanden
  Støvsugerbanden
 • Valby Tandlægeklinik
  Valby Tandlægeklinik
 • Cafè Ellebo
  Cafè Ellebo

Vedr. Billed Galleriet

Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående. 
Du  kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________  
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside