Nekrolog Kurt Nielsen

af D.G. Steptoe:

Kurt Nielsen døde den 26 marts 1992 i en alder af 79 år. Han øvede en uhyre stor indsats inden for cricket og, for at citere D.B. U`s tidligere generalsekretær, Erik Hylstrup, var cricketsporten, uden Kurt Nielsens ildhu, stædige tro på sagen og høje idealisme mål, aldrig kommet ud af det dødvande. Han var manden, der indså det livsnødvendige i at give cricket en saltvandsindsprøjtning, som kunne gøre det, og som gjorde det. 

I 1936 kom Kurt i bestyrelsen for Dansk Cricket Ring, som i 1928 var blevet stiftet for at tage sådanne opgaver op, som rettelig burde være løst af D.B.U., og som i 1930 udgav bladet "Kricket", der stadig eksisterer under navnet Cricket. Kurt Nielsen forblev i Dansk Cricket Rings bestyrelse indtil 1950, på hvilket tidspunkt han begyndte at arbejde på en selvstændig union, som ville gøre D.C.R. overflødig. 
I juni 1948 blev Kurt formand for K.B.U. og i 1950 blev han den dynamiske kraft i et udvalg, der skulle undersøge det betimelige i at give cricketsporten en mere selvstændig stilling, eventuelt ved at danne et selvstændigt forbund. 

I denne forbindelse rejste Kurt Nielsen landet rundt for at propagandere, men mødte en del modstand, blandt andet fra Dansk Cricket Ring, der ikke var overbevist om, at man kunne klare sig økonomisk, uden D.B.U.; men den virkelige modstand kom fra de jyske klubber, som havde det godt under J.B.U. Det var indførelsen af Tipstjenesten, der gav D.I.F. muligheden for at yde fast årlig tilskud til specialforbundene, og som gjorde det muligt at tænke på at realisere et selvstændigt forbund. 

Der blev sendt indbydelse til 42 klubber til stiftende generalforsamling i Odense den 15. februar 1953, 31 klubber sendte repræsentanter. Forbundet blev vedtaget med 19 stemmer mod 11; een stemme var blank. 

Kurt Nielsen blev valgt til formand i Dansk Cricket Forbund, en stilling han beholdt 
til 1972, bortset for et enkelt års afbrydelse. Ved sin aftrædelse blev han kåret til D.C.F.` s foreløbig eneste æredes præsident. 
For sin indsats inden for såvel fodbold som cricket modtog Kurt i 1953 Dansk Idrætsforbunds højeste udmærkelse "D.I.F.`s æres tegn". 

Kurt Nielsen fik gennem årene mange oversøiske kontakter og repræsenterede Danmark ved International Konference møder. For sin indsats inden for cricket blev han udnævnt til livsvarigt æresmedlem af Maylebone Cricket Club (M.C.C.), London.

Kurt optrådte også som dommer, således i kampen mellem AB og Oxford University i 1954, da Colin Cowdrey kom ind som 5. mand for at modtage bold fra Carl Larsen. På første bold appellerede kasteren for "ben for", men fik ikke ude af Kurt, spillet gik videre og Cowdry scorede 96 points, inden Martens kastede ham ud. Da han senere blev spurgt om kendelsen, skal Kurt have svaret, at de talrige tilskuere ikke var kommet for at se Carl Larsen tage gærde, men for at se Cowdreys gærdespil. 

Kurt Nielsens oprigtige idealisme og kærlighed til cricketspillet var drivkraften i Dansk Cricket Forbund i mange år, hvor han på forbilledlig vis forstod at organisere forbundet og sikre det et sundt økonomisk grundlag ved kolossal, opslidende arbejdsindsats. Kurt Nielsens indsats placerer ham højt i rækken af dansk crickets store navne. Æret være hans minde.

 

Sidste Nyt

!! NYE SPÆNDENDE OPDATERINGER !!
_______________________________


Cricket

137 sider "Fantastisk Statistik" 

Cricket Profiler fra 1886 til 2020

Gå til Cricket Tryk på Cricket Profiler 1886 - 2020
_________________________

Fodbold

________________________________

"Historisk Arkiv" har nu fået sin egen  "YouTube"  kanal og der vil i fremover finde alle  Frems Relaterede Videoer
Tryk på Historisk Arkiv Videoer i Top bjælken
________________________________

Steen Bjerre Statistik

Fantastisk Statistik
Alle Spillere samt alle Kampe fra 1886 til 2021

T
ryk på Steen Bjerre Statistik i Topmenuen
________________________________________


Alle Frem´s medlems blade fra 1945 til 2007 ligger nu på
Hjemmesiden
Tryk på linket Medlemsblade i Fodbold menuen 

 

Støt Vores Sponsorer - De støtter os

Vedr. Billed Galleriet

Hvis du holder musen hen over billedet bliver det stående. 
Du  kan nu i ro og mag studere det nærmere
____________________________________  
Det samme gør sig gældende ved vores Sponsorer
Tryk på billedet for at se den aktuelle sponsors Hjemmeside